Gazetarët ukrainas vizituan Maqedoninë e Veriut

0
103

Ekipi i Asociacionit të Gazetarëve të Kosovës i programit Journalists in Residence – Kosovo, së bashku me gazetarët ukrainas të strehuar në Kosovë për dy ditë qëndruan në Maqedoninë e Veriut.

Lydmila Makei, Oksana Chikanchy, Viktoriia Kaidash, Liudmyla Mekh, Serhii Shevchenko, Olga Lisnycha, Olha Praidko, Liudmyla Lukianchenko, Tetiana Kraselnykova, Liliia Vorobiova, Volodymyr Martyno, Nazar Chaban dhe Yaroslav Tkachenko, vizituan Kanionin e Matkas, qytetin e Shkupit si dhe kopshtin zoologjik.

Gazetarët ukrainas janë strehuar në Kosovë në kuadër të programit Journalists in Residence – Kosovo, program i iniciuar nga European Centre for Press and Media Freedom ECPMF, e që po implementohet nga AGK-ja, mbështetet financiarisht nga Qeveria e Republikës së Kosovës, OSCE Mission in Kosovo, si dhe iniciativa Hannah Arendt.

Nga programi “Journalists in Residence – Kosovo”, kanë përfituar 18 gazetarë nga Ukraina, gjashtë prej të cilëve kanë përfunduar me sukses programin prej gjashtë muajve strehim në Kosovë.