Kërcënime ndaj mediave dhe organizatave nga Zyrtar Publik 23/07/2022, Tiranë

0
90

Drejtori i Doganës Shqiptare Genti Gazheli ka akuzuar pronarin e një kompanie mediatike (përfshirë kanalin televiziv News24, Gazetën Panorama dhe portalin Balkanweb), z.Irfan Hysenbelliu se e ka shantazhuar për masat fiskale të institucionit të tij (Artikulli i publikuar nga Exit.al/en)

Gazheli ka reaguar pas disa shkrimeve të publikuara në media ku thuhet se ai ka promovuar persona që dyshohet se janë gjykuar në Greqi për kontrabandë.

Portalet deklaronin se persona brenda departamentit të doganave janë ndaluar nga policia greke në vitin 2016 teksa transportonin mallra të vjedhura.

Drejtori i doganave tha se raportimet ishin pjesë e një fushate kundër tij pasi një pronar media u gjobit për evazion fiskal. Pas dhënies së gjobës, ai pretendon se ofensiva ndaj tij filloi.

“Dua të ndaj me publikun dhe palët e interesuara të shërbyera nga doganat shqiptare se sulmi ndaj meje nga një media e caktuar vjen menjëherë pasi një biznes në pronësi të medias në fjalë është gjobitur për evazion fiskal”, shkruan ai në Facebook.

Ai tha se mund të jetë një rastësi, por se sulmet nuk kanë dhënë asnjë provë apo fakt për pretendimet e tyre dhe se departamenti i tij nuk ka pasur asnjë komunikim në lidhje me një hetim të huaj nga Greqia apo brenda Shqipërisë.

“Shantazhet dhe gjobat e mediave të sponsorizuara nga interesa personale në zbatimin e ligjit fiskal janë rutinë për mua. Unë punoj për shtetin dhe askush nuk mund të më lëkundet në kryerjen e detyrës sime”. vazhdoi ai.

Asnjë informacion i mëtejshëm mbi gjobën e dhënë apo prova që fshihen pas akuzave nga të dyja palët nuk janë bërë publike.

Pretendimet se pronarët e mediave shantazhojnë biznese dhe individë kanë qenë të përhapura ndër vite në Shqipëri.

Në diskutim u bashkua edhe kryeministri Rama, i cili në 22 korrik postoi një sërë postimesh në Twitter: “Kam folur qartë pa mbajtur anën. Përkundrazi, thashë se kushdo që është viktimë e shpifjes apo shënjestër e një akuze legjitime, duhet të ketë të drejtën minimale për të publikuar mendimin e tij! Dhe siç shihet këtu, kjo nuk ndodh, abuzimi vazhdon! Pyetja ime është: Si e luftoni shpifjen apo edhe akuzat legjitime në këtë vend kur jo vetëm media që shpif apo akuzon por edhe media të tjera nuk i japin të drejtën të flasë personit publik të akuzuar nëse ky i fundit flet hapur për shantazh nga një media?!”

Më 24 korrik ai e lidhi këtë rast me atë të Top Channel në fillim të këtij muaji dhe shkroi në Twitter: “Cila është arsyeja që Top Channel vazhdon të spekulojë në mënyrë të papërgjegjshme, pa asnjë bazë, provë, fakte, mbi zhvillimet në frontin e luftës kibernetike? , Nuk e di! Ndërkohë, arsyeja pse media e një biznesmeni të kapur me evazion masiv bën të njëjtën gjë, kuptohet më lehtë!” (Twitter i Ramës.)