Kryetari i Bordit të Asociacionit të Gazetarëve të Kosovës, Xhemajl Rexha, është duke qëndruar në Ukrainë në kuadër të bashkëpunimit të AGK-së dhe Sindikatës Kombëtare të Gazetarëve të Ukrainës, për strehimin e kolegëve ukrainas në Kosovë.

Rexha në kryeqytetin ukrainas është mirëpritur nga homologu i tij, Sergiy Tomilenko, me të cilin kanë diskutuar për të arriturat e deritanishme të projektit “Journalists in Residence – Kosovo”, si dhe rreth planeve për të ardhmen në mënyrë që programi të implementohet sa më me lehtësi.

Në kuadër të kësaj vizite, Rexhës i është dhuruar një pikturë e realizuar nga një nxënës i një shkolle në Kiev.

Journalists in Residence – Kosovo, është program i iniciuar nga European Centre for Press and Media Freedom ECPMF, financohet nga Qeveria e Republikës së Kosovës, e që për qëllim ka strehimin e gazetarëve ukrainas dhe afganë në vend. Në kuadër të këtij programi, përveç strehimit, gazetarëve u sigurohet pagë mujore, shërbime shëndetësore, si dhe biletë kthimi kur rrethanat do të krijohen që të njëjtit të kthehen në shtëpitë e tyre. Programi përkrahet edhe nga Iniciativa Hannah Arendt.