Mbahet moduli i fundit i Akademisë për Integritetin e Informacionit

0
31

Studentëve të gazetarisë dhe gazetarëve pjesëmarrës së edicionit të dytë të Akademisë për Integritetin e Informacionit, të shtunën iu është ligjëruar për sigurinë kibernetike në media.

Në këtë modul të Akademisë, të cilin e ligjëroi Prof. Dr. Blerim Rexha – profesor në Universitetin e Prishtinës, Fakulteti i Inxhinierisë Elektrike dhe Kompjuterike, u diskutua për rëndësinë e sigurisë kibernetike, për mënyrat si të mbrohemi e si ta mbrojmë informacionin që e posedojmë.

Gjithashtu, pjesëmarrësit bashkëbiseduan për mundësitë online të cilat ofrohen për të mbrojtur vetën, median dhe të dhënat e tyre. Pjesëmarrësit ndanë përvojat dhe vështirësitë që i kanë hasur gjatë ushtrimit të profesionit të tyre në fushën e sigurisë kibernetike.

Me këtë modul u bë përmbyllja e edicionit të dytë të Akademisë për Integritetin e Informacionit që mbështetet nga NDI Kosovo dhe USAID Kosovo, dhe në javët në vazhdim, pjesëmarrësit e këtij edicioni do ta realizojnë vizitën studimore në rajon, ku do të kenë mundësinë e shkëmbimit të përvojave me kolegët.