Mbahet moduli i katërt i Akademisë për Integritetin e Informacionit

0
77

Studentëve të gazetarisë dhe gazetarëve pjesëmarrës së edicionit të dytë të Akademisë për Integritetin e Informacionit, sot iu është ligjëruar për mbrojtjen e të dhënave personale.

Në këtë modul të Akademisë të cilin e ligjëroi Adison Gara – bashkëthemelues dhe drejtor i projektit në Institutin për Teknologji dhe Shoqëri, u diskutua për rëndësinë e mbrojtjes së informacionit personal në epokën digjitale dhe për pjesën etike e ligjore në raportim, duke theksuar raportimin e përgjegjshëm të informacionit.

Gjithashtu, pjesëmarrësit bashkëbiseduan për praktikat më të mira për konfidencialitetin, duke njohur rolin në ruajtjen e besimit dhe privatësisë.

Akademia për Integritetin e Informacionit, do të vazhdojë edhe me tre module të tjera në muajt pasues.