Uništenje imovine, Sead Sadiković, 01.04.2018, Bijelo Polje


Ispred kuće novinara Seada Sadikovića,u Bijelom Polju, aktivirana je 01. aprila eksplozivna naprava. U eksploziji je oštećen automobil koji ne pripada Sadikoviću i njegovoj porodici.

Sadiković je kazao da je vozilo od bilo parkirano na mjestu gdje on inače svakodnevno parkira svoj automobil. Eksplozija je uslijedila nekoliko mjeseci nakon što je Sadiković dobio i prijetnje SMS-om.

Policija je već u ponedjeljak 02. aprila identifikovala i privela osumnjičene, Ilhana i Hilma Pepića iz Rožaja. Nakon dvadesetak dana, sudija Osnovnog suda u Bijelom Polju Dragan Mrdak izrekao je presudu Pepićima zbog izvršenja krivičnog djela “nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija “u sticaju sa ugrožavanjem sigurnosti. Ilhan je osuđen na sedam, a Hilmija na četiri mjeseca zatvora.

Prema navodima iz Policije, sumnja se da je motiv za ovaj napad bio narušavanje ugleda člana njihove porodice, Husnija Pepić sa kim je Sadiković krajem prošle godine imao intervju u svojoj emisiji “Bez granica”. Sadiković je u toj emisiji predstavio Muzej Pepića, čiji je Husnija vlasnik na neobičan i satiričan način, a ta emisija je izazvala veliko interesovanje javnosti.

Sadiković tvrdi da tek treba otkriti ko su nalogodavci u ovom slučaju.

 

Država MN
Ime i prezime Sead Sadiković
Pol Muški
Datum 01/04/2018
Grad Bijelo Polje, Montenegro
Tip incidenta Ostale prijetnje novinarima
Izvršilac/osumnjičeni Hilmo Pepić i Ilhan Pepić
Tip medija Elektronski
Naziv medija TV Vijesti
Izvor mediji
Od strane koga Nad novinarima od strane građana
Javni tužilac Naložio istragu
Pravosudni status Ilhan Pepić je osuđen na sedam, a Hilmija Pepić na četiri mjeseca zatvora.
Da li je Sindikat bio informisan? Da
Kakva je bila reakcija Sindikata? Sindikat medija Crna Gore (SMCG) izrazi je veliku zabrinutost povodom aktiviranja eksplozivne naprave ispred kuće novinara Seada Sadikovića u Bijelom Polju. Pozvali smo nadležne organe da hitno utvrde da li je Sadiković bio meta i ako jeste, zbog čega, tim prije što je sinoćnji slučaj samo nastavak serije eksplozija i ubistava na ulicama naših gradova proteklih dana, koje su izazvale opravdano veliku uznemirenost građana.
Da li je incident prijavljen policiji/nadležnim organima ? Da - Policija Da - Javni tužilac