Zastrašivanje – verbalne prijetnje, Jelena Jovanović, 22.03.2018.


Zdravko Gojković uhapšen je 22.03.2018. nakon što je u redakciji “Vijesti” prijetio Jeleni Jovanović, novinarki tog dnevnog lista. Prema navodima novinarke kolege su je u jutarnjim časovima obavijestile da je zvao Gojković, negodujući zbog članka u kome se pominje kao jedan od ljudi koji su saslušavani u policiji zbog napada na Nemanju Prelevića, govoreći da će da tuži zbog tog teksta i zahtijevajući da ga autor teksta nazove.

Nakon toga je došao u redakciju oko 12 časova i odmah joj se obratio povišenim tonom navodeći: “nije tačno da imam sukob zbog duga, Nemanja Prelević je psihijatrijski slučaj”. Nakon što mu je novinarka rekla da ne može da skloni tekst sa portala, već da ima pravo da reaguje ili demantuje tvrdnje iz teksta, gurnuo novine sa stola i rekao “drugačije ću ja sa vama, znam ja kako ću”, poručivši joj da se pazi.

Tužilaštvo ga sumnjiči za krivično djelo ugrožavanje sigurnosti, za koje je zaprijećena novčana kazna ili zatvor do godinu dana.

Gojković je krajem januara 2019. godine osuđen na tri mjeseca zatvora prvostepenom presudom sutkinje podgoričkog Osnovnog suda Larise Stamatović Mijušković.

Tu odluku je, početkom aprila 2019. godine potvrdio i Viši sud, pa je Gojković pravosnažno osuđen na tri mjeseca zatvora.

Država MN
Ime i prezime Jelena Jovanović
Pol Ženski
Datum 22/03/2018
Grad Podgorica Municipality, Montenegro
Tip incidenta Ostale prijetnje novinarima
Izvršilac/osumnjičeni Zdravko Gojković
Tip medija Štampani Online
Naziv medija "Vijesti"
Izvor Mediji
Od strane koga Nad novinarima od strane građana
Javni tužilac Naložio istragu
Pravni završetak Izvršilac je osuđen, tip kazne
Izvršilac je osuđen, tip kazne Izvršilac je osuđen na tri mjeseca u zatvoru.
Da li je Sindikat bio informisan? Ne