Корисни дигитални алатки за работа од домаСКОПЈЕ, 26.03.2020 – Ситуацијата во која се наоѓаме во моментов налага да се избегнуваат контакти со други луѓе, да се работи од дома и да се користат дигиталните алатки при извршувањето на секојдневните професионални обврски.

За да ви ја олесниме меѓусебната комуникација и да го поедноставиме работењето од дома, решивме со вас да споделиме неколку корисни програми/апликации за работа препорачани од Online News Association.

  1. За полесна комуникација со вработените и споделување на работни задачи можете да користите една од следните апликации: BasecampAsana или Slack.
  2. За видео конференции можете да ги употребите апликациите: ZoomJitsi или Google Meet/Hangouts.
  3. За полесно управување со документите можете да ги користите: Google docs или Microsoft Office 365.
  4. Доколку користите небезбедна интернет конекција можете да користите апликации за VPN или за пасворди. За оваа намена ги препорачуваме: TunnelBear или LastPass.
  5. За зачувување на документите на интернет можете да ги користите Drop Box или Google Drive.
  6. Доколку имате потреба од дома да се поврзете на вашиот работен компјутер, тогаш ја препорачуваме апликацијата Anydesk.

Photo by freestocks on Unsplash


AJM, Skopje, 26/03/2020