Deputetet e grupit parlamentar të Partisë Demokratike (PD) “Rithemelimi” dorëzuan në Kuvend një projekt-rezolutë që synon rritjen e mbrojtjes së gazetareve femra.

0
48
Source/Author: SJ
Source/Photo: SJ

Në datën 23 maj 2024, Partia Demokratike (PD) “Rithemelimi” e Shqipërisë paraqiti në Kuvendin e Shqipërisë një projekt-rezolutë që synon rritjen e mbrojtjes së gazetareve femra nga abuzimi verbal dhe kërcënimet. Kjo nismë u drejtua nga deputetja Ina Zhupa dhe deputetja Albana Vokshi dhe e firmosur nga 10 deputetë të PD “Rithemelimi”, të cilët theksuan armiqësinë në rritje me të cilën përballen gazetarët, e cila është rënduar edhe nga retorika negative e figurave politike.

Drejtuar Kryetares së Kuvendit, znj. Lindita Nikolla, deputetët kërkojnë mocion me debat, si dhe shqyrtim e miratim në seancë plenare të Projektrezolutës “Për mbrojtjen e gazetarëve nga dhuna e çdo lloji; fundi i mosndëshkimit të autorëve dhe njohja e rolit të domosdoshëm të medias së lirë dhe të pavarur në zhvillimin e demokracisë në Shqipëri”. Deputetët kërkojnë nisjen e debatit në Kuvend për sjelljen e papranueshme dhe të paprecedentë të kryeministrit Edi Rama ndaj gazetareve femra.

Rezoluta nënvizon rolin kritik të gazetarëve në zbulimin e së vërtetës dhe në shërbim të interesit publik. Ai synon të sigurojë që gazetarët të mund të kryejnë detyrat e tyre pa frikën e hakmarrjes.

Projekt-rezoluta e plotë në shqip