Gjuhë e urrejtjes ndaj gazetarit Rid Berisha, Prishtinë, 08.07.2024

  0
  7
  Shteti KO
  Emri dhe mbiemri Rid Berisha
  Gjini Mashkull
  Data 08/07/2024
  Qyteti Prishtine
  Lloj i incidentit Kërcënime tjera ndaj gazetarëve
  Nga kush Nga personat publik
  Shkelësi / i dyshuari Enes Limani
  Lloji i medias: Online
  Emri i Medias KosovaLive.net
  Burimi Facebook
  Emri i shkelësit / të dyshuarit Enes Limani
  A është njoftuar asociacioni i gazetarëve? Po
  Cili ishte reagimi i asociacionit të gazetarëve? Për AGK-në, gjuha fyese dhe linçuese ndaj gazetarëve është e papranueshme.     AGK-ja, e fton Bashkësinë Islame të Kosovës të distancohet nga gjuha që fton për mos durim fetar në Kosovë.

  Asociacioni i Gazetarëve të Kosovës i ka përcjellur me shqetësim disa postime online që kanë targetuar gazetarin, Rid Berisha, nga KosovaLive.net.

  Berisha e ka njoftuar AGK-në, se një punonjës i Bashkësisë Islame të Kosovës, ka shkruar me gjuhë të urrejtjes ndaj tij dhe ka nxitur edhe të tjera komente kundër, duke bashkuar disa foto të Berishës, duke bërë homazhe për sulmet e 7 tetorit në Izrael.

  Për AGK-në, gjuha fyese dhe linçuese ndaj gazetarëve është e papranueshme.

  AGK-ja, e fton Bashkësinë Islame të Kosovës të distancohet nga gjuha që fton për mos durim fetar në Kosovë.