Sulm ndaj medieve, Prishtinë, 03.09.2022

  0
  98
  Shteti KO
  Gjini Grup (emëro anëtarët nëse është e mundur)
  Data 03/09/2022
  Qyteti Prishtina
  Lloj i incidentit Kërcënimet kundër mediave dhe organizatave mediale
  Nga kush Nga personat publik
  Shkelësi / i dyshuari Elvis Hoxha e Hysamedin Feraj dhe Sadri Ramabaja
  Lloji i medias: Online
  Emri i Medias Nacionale
  Burimi Nacionale
  Emri i shkelësit / të dyshuarit Elvis Hoxha e Hysamedin Feraj dhe Sadri Ramabaja
  A është njoftuar asociacioni i gazetarëve? Po
  Cili ishte reagimi i asociacionit të gazetarëve? E gjithë kjo fushatë kundër medieve është e papranueshme dhe shumë e rrezikshme, dhe ua vështirëson punën gazetarëve duke i bërë target sulmi edhe nga përkrahës të tjerë të pushtetit. AGK-ja u bën thirrje këtyre individëve që të ndalin sulmet, dhe qeverisë e partisë së tyre të distancohen qartë nga kjo fushatë.
  A është raportuar incidenti tek policia/autoritetet ? Rasti nuk është raportuar në polici

  Ka vazhduar fushata e intensifikuar e disa individëve, pjesë të strukturave ose të afërt me partinë në pushtet, Vetëvendosje kundër mediave në Kosovë.

  Elvis Hoxha e Hysamedin Feraj, ish-këshilltarë të Kryeministrit Kurti dhe Sadri Ramabaja, ish-asamblist i Vetëvendosjes, kanë bërë komente publike fyese kundër gazetës online “Nacionale”, duke i targetuar gazetarët dhe raportimet e këtij medium rreth grevës në arsim. Për më tepër, Hoxha para pak ditësh kishte shkruar se “në mediat tona ka shumë që flasin serbisht në shqip”.

  E gjithë kjo fushatë kundër medieve është e papranueshme dhe shumë e rrezikshme, dhe ua vështirëson punën gazetarëve duke i bërë target sulmi edhe nga përkrahës të tjerë të pushtetit.

  AGK-ja u bën thirrje këtyre individëve që të ndalin sulmet, dhe qeverisë e partisë së tyre të distancohen qartë nga kjo fushatë.