Stafi i AGK-së takohet me stafin e ECPMF-së për programin “Gazetarët në Residencë”

0
89
Stafi i programit Journalists in Residence – Kosovo vizituan partnerin e programit “Gazetarët në Rezidencë ”, European Centre for Press and Media Freedom ECPMF, në Leipzig të Gjermanisë.

Vizita e udhëhequr nga Kryetari i Bordi të Asociacionit të Gazetarëve të Kosovës, u bë me qëllimin e shkëmbimit të përvojave të implementimit të programit, i cili si i tillë ka nisur në shtetin gjerman, në vitin 2016.

Gjatë vizitës dyditore në Leipzig, u diskutua për punën e ekipit të programit nga Kosova, si dhe atij nga Gjermania, dhe u shkëmbyen praktikat më të mira për implementimin e programit, si dhe sfidat e sukseset e arritura.

Kryetari i AGK-së, Xhemajl Rexha dhe Zyrtarja Ligjore e ECPMF-së, Flutura Kusari, ishin të shoqëruar nga Drejtorja Ekzekutive, Getoarbë Mulliqi, Adem Sylejmani – Koordinator i Terrenit, Liridona Gërxhaliu – Financiere dhe Zyrtarja për Komunikim, Rabije Hyseni.

Gazetarët ukrainas janë strehuar në Kosovë në kuadër të programit Journalists in Residence – Kosovo, program i iniciuar nga ECPMF, e që po implementohet nga AGK-ja, mbështetet financiarisht nga Qeveria e Republikës së Kosovës , OSCE Mission in Kosovo, si dhe iniciativa Hannah Arendt.

Nga programi “Journalists in Residence – Kosovo”, kanë përfituar 18 gazetarë nga Ukraina, gjashtë prej të cilëve kanë përfunduar me sukses programin prej gjashtë muajve strehim në Kosovë.