Stafi i JiR – Kosovo takohet me zyrtarë të Ministrisë së Punëve të Jashtme të Gjermanisë dhe iniciativës Hannah Arendt

0
118

Kryetari i Bordit të AGK-së, Xhemajl Rexha, së bashku me stafin e programit Journalists in Residence – Kosovo, u takuan me zyrtarë të Ministrisë së Punëve të Jashtme të Gjermanisë, si dhe iniciativës Hannah Arendt.

Gjatë këtij takimi u shfaqë dokumentari i realizuar për implementimin e programit në Kosovë, si dhe u diskutua për planet dhe mundësitë e vazhdimit të tij, i cili u mundëson strehim të përkohshëm 12 gazetarëve ukrainas dhe 5 afganë, në Kosovë.

Zyrtarët nga MPJ e Gjermanisë, programin JiR Kosovo, e konsideruan si një program tejet të suksesshëm, njëherësh përshëndetën punën dhe gatishmërinë e AGK-së dhe Qeverisë së Republikës së Kosovës, për t’i dalë në ndihmë gazetarëve ukrainas dhe atyre afganë.

Në këtë takim ishin prezent edhe partnerët nga European Centre for Press and Media Freedom ECPMF, Lutz Kinkel – Drejtor, Andreas Lamm – Zv. Drejtor, si dhe Zyrtarja Ligjore, Flutura Kusari.

Journalists in Residence – Kosovo, është program i iniciuar nga ECPMF, implementohet nga Asociacioni i Gazetarëve të Kosovës, dhe mbështetet financiarisht nga Qeveria e Republikës së Kosovës, iniciativa Hannah Arendt, dhe OSCE Mission in Kosovo.

Deri më tani, nga ky program kanë përfituar 18 gazetarë nga Ukraina, gjashtë prej të cilëve e kanë përfunduar me sukses programin prej gjashtë muajve, si dhe pesë gazetarë nga Afganistani.