Thaçi Mehmeti ndan përvojën e saj si gazetare hulumtuese në konferencën rajonale të Safe Journalists në Sarajevë

0
20

Gazetarja e Klan Kosova, Ardiana Thaçi Mehmeti, bashkë me kolege gazetare nga i gjithë rajoni, ka ndarë përvojën e saj në gazetarinë hulumtuese në kuadër të panelit për dhunën dhe problemet që gratë gazetare hasin në rajon.

“Në Kosovë, dhuna ndaj grave gazetare nuk është domosdoshmërisht fizike, por më shumë psikologjike. Na bëhet presion që të heqim dorë në pengesën e parë”, ka thënë Thaçi Mehmeti.

Ajo është fokusuar në hulumtimet e vitit 2019 sa ishte gazetare në KTV, e që lidheshin me punësimet dhe aferat korruptive në Telekomin e Kosovës, si dhe ofertat e presionin që ka pasur për të hequr dorë nga raportimet.

Thaçi Mehmeti ka folur në kuadër të Konferencës Rajonale të Safe Journalists, ku po merr pjesë Asociacioni i Gazetarëve të Kosovës, bashkë me asociacionet e 6 shteteve të tjera të Ballkanit Perëndimor.