ЗНМ: Oсуда за нападот кон колегата Фуркан Салиу од страна на...

0
Здружението на новинарите на Македонија (ЗНМ) го осудува денешниот физички напад кон новинарот Фуркан Салиу од страна на извршителката од Кичево, Весна Јакимовска. Овој скандалозен...

ЗНМ со пријава до МВР за заканите по живот кон Џабир...

0
Здружението на новинарите на Македонија (ЗНМ) поднесе пријава до надлежниот сектор на Министерството за внатрешни работи (МВР) во врска со директна закана по живот...

Нападнати новинари, повреден снимател од АЛСАТ, бараме итна реакција од МВР

0
Здружението на новинарите на Македонија (ЗНМ) бара од Министерството за внатрешни работи да спроведе брза и ефикасна истрага за денешниот напад кон нашите колеги...

Бараме кривична одговорност за експлицитните закани кон новинарката Рита Бехадини

0
Здружението на новинарите на Македонија (ЗНМ) бара итна реакција за експлицитните закани упатени кон новинарката Рита Бехадини на нејзината објава во врска со јавниот...

Осуда за физичкиот напад врз снимателот на ТВ24 Иван Камчев

0
Здружението на новинарите на Македонија – ЗНМ остро го осудува вербалниот и физички напад врз снимателот на ТВ 24 Иван Камчев при што напаѓачот ја...

ЗНМ: Остра осуда за упатените јавни закани за насилство кон новинарите...

0
Здружението на новинарите на Македонија (ЗНМ) остро реагира и ги осудува јавните закани, говорот на омраза кон сите новинари и медиумски работници и кон...

Колегата Адеми повторно попречен во својата работа. МВР итно да истражи

0
Здружението на новинарите на Македонија (ЗНМ) реагира на денешното попречување на вршење на работата на колегата Невриj Адеми од Тетова Сот, на кој му...

ЗНМ бара итна истрага за нападот врз Божиновски

0
Здружението на новинарите на Македонија и Советот за етика во медиумите на Македонија бараат итна реакција од Министерството за внатрешни работи да спроведе брза...

Закани кон новинарката на ИРЛ

0
Здружението на новинарите на Македонија остро ја осудува заканата упатена кон новинарката на ИРЛ, Маја Јовановска од страна на Садредин Елезоски, раководител на Секторот...

Физички напад со секира кон новинарот Неври Адеми и снимателот Збулим...

0
Здружението на новинарите на Македонија (ЗНМ) бара од Министерството за внатрешни работи да спроведе брза и ефикасна истрага за денешниот напад кон нашите колеги...

Закани и навреди кон новинарката Џумадије Ибраими

0
Здружението на новинарите на Македонија (ЗНМ) ги осудува тешките дискредитации кои беа проследени од ТВ Клан до ЗНМ а се однесуваат на новинарката Џумадије...

Новинарката Ферикан Илјази Арифи попречена во извршување на својата професионална работа

0
Здружението на новинарите на Македонија (ЗНМ) денеска поднесе две претставки за попречување на работата на новинарката Ферикан Илјази Арифи од Еуроњуз до Државната изборна...