Mali gurnuo novinarku, beži od pitanja

0
475
Source/Author: Istinomer
Source/Photo: Istinomer

BEOGRAD, 07.03.2017. – Gradonačelnik Beograda Siniša Mali odbio je da odgovori na pitanja novinara da li će podneti ostavku zbog rušenja u Savamali i pritom odgurnuo novinarku Istinomera.

Mali je danas prisustvovao početku radova na izgradnji kanalizacione mreže u naselju Kijevo u beogradskoj opštini Rakovica. Većina medija nije bila pozvana na ovaj događaj, ali smo mi saznali vreme i mesto održavanja, kako bismo gradonačelniku postavili pitanja na koja javnost čeka odgovor skoro godinu dana.

Evo šta se događa kada slobodni mediji prodru u svet Siniše Malog. Bivaju optuživani za pokušaj izazivanja incidenta, odgurivani, ignorisani…

Video je snimljen mobilnim telefonom, zbog čega je lošiji kvalitet snimka

Na pitanje novinarke KRIK-a da li će podneti ostavku, Mali je kratko odgovorio – hvala i doviđenja, nakon čega smo mu i mi postavili nekoliko pitanja.

Istinomer: Do kada imate nameru da se krijete od novinara i ne odgovarate na pitanja novinara o rušenju Hercegovačkoj?

Siniša Mali: Kao što vidite ne krijem se, ali još jedanput – hvala, doviđenja… Pošaljite pitanja.

Nakon podsećanja da kolege iz KRIK traže intervju već godinu dana, Mali je ponovio: „Hvala i doviđenja, pustite me, bavim se kanalizacijom.“

Snimak KRIK-a (na 1:00 vidi se kako Siniša Mali gura novinarku Istinomera)

Zbog insistiranja da nam odgovori na pitanje, jer je ovo retka prilika da se Mali pojavljuje u javnosti, nakon svedočenja njegove bivše supruge Marije Mali, koja je izjavila da je on organizovao rušenje u Savamali, prvo je njegovo obezbeđenje odgurnulo novinarku Istinomera.

Nakon toga, novinarku je odgurnuo i sam Mali, rekavši „tražite incident bez razloga“.

Mali nije odgovorio ni na pitanje da li je koristio svoje političke veze i moć da bi dobio starateljstvo nad decom.
Gradonačelnik Beograda već mesecima se grčevito drži za svoju poziciju, iako je i njemu i građanima postalo jasno da je to neodrživo.

Oglašen odgovornim za rušenje u Savamali i od strane svog partijskog šefa, javnosti, pa i svoje supruge – Siniša Mali nalazi rešenje u tome što živi u svojoj paralelnoj realnosti – okružen svojim telohraniteljima i „svojim“ medijima i kordonima „narodne“ milicije, čeka spas u beskrajnom odugovlačenju u kojem mu asistiraju, združenim snagama – Tužilaštvo i MUP.

Evo šta se događa kada slobodni mediji prodru u svet Siniše Malog. Bivaju optuživani za pokušaj izazivanja incidenta, odgurivani, ignorisani…

Vreme je da Siniša Mala shvati da je funcija gradonačelnika Beograda javna, da je dužan da odgovara na pitanja novinara, ma kako mu neprijatna bila (a kome ne bi u njegovoj poziciji?), da javnost očekuje razrešenje slučaja Savamala, da svojim ponašanjem izvrgava ruglu funkciju na koju je postavljen, doduše ne glasovima građana Beograda.

Da ne bi na ovaj način izazvao neki još teži incident, poručujemo nadležnim institucijama – obavite svoj posao do kraja i okončajte ovu ponižavajuću situaciju sa gradonačelnikom Malim.