Harlem Desir, përfaqësues i OSBE-së për Lirinë e Medieve, reagon për thyerjen e zyrave të AGK-së

0
304

PRISHTINË, 11.12.2019 – Thyerja e zyrave të Asociacionit të Gazetarëve të Kosovës me datën 06.12.2019 ka shqetësuar të gjithë ata që përkrahin gazetarët e që janë në mbështetje të punës së tyre.

Një reagim i tillë ka ardhur edhe nga përfaqësuesi i OSBE-së për Lirinë e Medieve, Harlem Desir. Ai përmes një postimi në Twitter ka shprehur shqetësimin e tij në lidhje me këtë akt, duke kërkuar që përgjegjësit të dalin para drejtësisë.

“I shqetësuar për thyerjen e zyrave të Asociacionit të Gazetarëve të Kosovës më 06.12., gjatë së cilës janë marrë disa mjete. Zyra ime do të përcjellë nga afër hetimet, dhe shpresoj që personat përgjegjës do të dalin para drejtësisë”, ka shkruar Desir në Twitter.

Ky nuk ka qenë reagimi i vetëm për rastin e thyerjes së zyrave të AGK-së. Misioni i OSBE-së në Kosovë, Platforma Rajonale e Ballkanit Perëndimor për Lirinë e Medias dhe Sigurinë e Gazetarëve (SEWP), si dhe mbarë komuniteti i gazetarëve kanë dënuar këtë akt.