Baković: Kriminalna grupa iz Crne Gore planirala ubistvo Olivere Lakić

Portal Analitika

PODGORICA, 26.09.2018. – Kriminalna grupa iz Crne Gore, čiji članovi nisu dostupni crnogorskim organima, stoji iza napada na Oliveru Lakić – saopštio je pomoćnik direktora Uprave policije MUP-a za Sektor kriminalističke policije Enis Baković.

”Prema operativnim saznanjima policije iza napada na novinarku Vijesti, Oliveru Lakić, stoji kriminalna grupa sa teritorije Crne Gore. Međutim članovi grupe nisu dostupni crnogorskim organima”, kazao je Baković.

Baković je ponovio da su to za sada samo operativna saznanja i da nije u mogućnosti da detaljnije govori o tome. On je dodao da se članovi te kriminalne grupe ne nalaze na teritoriji Crne Gore, te da se preduzimaju sve mjere i radnje uz međunarodnu policijsku saradnju radi ispitivanja tih podataka. Baković je ranije kazao da crnogorska policija, u cilju rasvjetljavanja ovog slučaja, sarađuje i sa američkim Federalnim biroom za istrage (FBI).

Olivera Lakić napadnuta je 8. maja oko 21 sat u Podgorici, kada je nepoznati muškarac pucao u nju ispred zgrade u kojoj živi. Lakić je ranjena u nogu i nakon dva dana boravka u bolnici otpuštena je na kućno liječenje. Ona je i ranije bila meta napada i prijetnji zbog svojih tekstova u kojima se bavila švercom cigareta u Crnoj Gori.
Napad na Lakić je već četvrti slučaj napada i prijetnji novinarima u Crnoj Gori u 2018. godini a čak jedanaesti od početka 2017. godine. Velika većina najtežih slučajeva napada na novinare nisu rasvijetljeni, a niko u policiji i tužilaštvu nije snosio odgovornost zbog toga.


Portal Analitika, Podgorica, 26/09/2018