Mijač preuzima Dnevne novinePODGORICA, 06.01.2021. – Grupacija Savana, koja je u vlasništvu biznismena Veselina Mijača, novi je vlasnik crnogorskog dnevnog lista Dnevne novine.

Dnevne novine osnovane su 2011. godine, a od 2013. su u vlasništvu medijske grupacije Media Nea, čiji je vlasnik grčki biznismen Petros Statis.

Nije objavljeno za koji iznos je Mijač kupio taj dnevni list, koji se u posljednjim godinama ne može pohvaliti dobrim poslovnim rezultatima, budući da je u periodu od 2017. do 2019. godine imao neto rezultat u minusu od 198.547 eura.

Medijska grupacija Media Nea, osim do nedavno Dnevnih novina, vlasnik je uticajnog portala – Cafe del Montenegro i dnevnog lista Pobjeda, dok kompanija First Financial Holding, koja je vlasnik te medijske grupacije, podsjeduje portal Analitika. Svi oni prepoznati su u društvu kao mediji koji podržavaju politiku Mila Đukanovića i Demokratske partije socijalista.

“U ambicioznom biznis planu Mijač je predvidio da uz štampano izdanje, koje će biti redizajnirano, kadrovski i tehnički osvježeno, otvori portal i televiziju sa nacionalnom pokrivenošću. Platforma za uspostavljanje portala uskoro će biti završena, a ekipa stručnjaka koju je Mijač angažovao već intenzivno radi i na pripremi za otvaranje televizije”, prenose podgorički mediji.

U vlasništvu Mijača, koji takođe slovi za podržavaoca politike Đukanovića, su Hotel Ramada, Mall of Montenegro i zgrada Europointa u Podgorici. Donirao je 180.000 eura za obnovu podgoričke Osnovne škole “Milorad Musa Burzan”, čiji je đak bio prije nego što je sa roditeljima otišao za Švedsku, a nedavno se ponudio i da preuzme nacionalnu avio kompaniju Montenegro airlines, nakon što je najavljeno njeno gašenje.


RTCG/SMCG, Podgorica, 06/01/2021