Terzić podnio ostavku na mjesto šefa deska Javnog servisaPODGORICA, 07.10.2020. – Šef Informativnog deska TVCG Bojan Terzić podnio je ostavku na tu poziciju, saznaju “Vijesti”.

On je u zahtjevu koji je upućen generalnom direktoru RTCG Božidaru Šundiću, direktoru TVCG Slavku Đurđiću i urednici Prvog programa Aleksandri Pavićević naveo da duže vrijeme nije saglasan sa onim kako izgleda informativni program TVCG, ističući da se pojedine teme obrađuju na krajnje neprimjeren način, poput priloga u kojem se govori o odnosu crkve i koronavirusa.

Dugogodišnji novinar RTCG Zoran Leković uputio je danas apel da se pod hitno uradi nešto po pitanju, kako je kazao, neprofesionalizma, govora mržnje i širenja vjerske i nacionalne netolerancije Javnog servisa.

“Svjedoci smo infomativnih emisija u kojima se dovode persone koje zapaljivim, uvredljivim, po mom mišljenju, fašističkim rječnikom dižu harangu na najmanje 30 odsto stanovništva Crne Gore,” kazao je Leković na Fejsbuku.

Nakon toga, rukovodstvo TVCG obavijestilo je Lekovića, koji je urednik ekonomske redakcije, da ce biti pokrenut postupak za njegovu smjenu. Menadžment je od njega još tražio da napusti kancelariju koju je do sada koristio, prenose “Vijesti”.


Vijesti, Podgorica, 07/10/2020