Nicholas Wood, ish-reporter i New York Times dhe BBC-së, trajnon studentët e gazetarisë mbi temën “Lajmet e rreme & Psikologjia e medieve të reja”

0
248

Prishtinë, 05.03.2021 – Asociacioni i Gazetarëve të Kosovës – AGK, në bashkëpunim me UN Women Kosovo, ka vazhduar ciklin e trajnimeve, duke organizuar trajnimin e radhës online mbi lajmet e rreme dhe psikologjinë” e medieve të reja.

Studentët e Departamentit të Gazetarisë” në Universitetin e Prishtinës “Hasan Prishtina”, u trajnuan nga ish-reporteri i New York Times dhe BBC-së, Nicholas Wood dhe Dren Gërguri – ligjërues në UP.

Përmes këtij trajnimi u synua të zgjerohen njohuritë në lidhje me rrezikun nga lajmet e rreme gjatë raportimeve, pasi fenomeni “fake news”, është një nga sfidat me të cilat vazhdimisht po përballet gazetaria jo vetëm në vend, po mbarë botën.

Studentët kishin rastin të bashkëbisedojnë lidhur me pasojat e keqinformimit, standardet e raportimit, rëndësinë e edukimit medial dhe tema tjera të rëndësishme.

AGK-ja në bashkëpunim me UN Women Kosovo deri më tani ka organizuar dhjetëra punëtori për gazetarët e medieve lokale dhe qendrore, teksa ky është trajnimi i tretë që po bëhet me studentët e gazetarisë.