Kërcënime ndaj mediave dhe organizatave mediatike, 09.02.2022, Durrës

  0
  46

  Më 2 shtator, Agjencia qeveritare për Mbrojtjen e Territorit prishi dy pishina të një resorti në Durrës, me pretendimin se ato janë ndërtuar në mënyrë të paligjshme në tokë shtetërore.

  Resorti është në pronësi të Irfan Hysenbelliut, një pronar mediash i cili ka pasur disa probleme me zyrtarët e qeverisë gjatë muajve të fundit. Qeveria i ka akuzuar këto media për shantazh dhe mediat tani akuzojnë qeverinë për hakmarrje për shkak të linjës së tyre editoriale kritike të opozitës në muajt e fundit.

  Siç raportohet në BalkanInsight: Një grup mediatik pro opozitës në Shqipëri (që zotëron kanalin më të madh të lajmeve 24-orëshe News24, Panorama, gazetën më të madhe të shkruar dhe media të tjera më të vogla) akuzoi qeverinë socialiste të Kryeministrit Edi Rama për ngacmimin e bizneseve pronare të saj, për ta detyruar atë të ndryshojë linjën editoriale – një akuzë që qeveria e ka hedhur poshtë.

  Zëdhënësi i qeverisë z. Endri Fuga mohoi që Rama të ketë urdhëruar shembjen, e cila pasoi disa muaj grindje mes mediave në pronësi të Hysenbelliut dhe zyrtarëve të qeverisë.