Група новинари и фоторепортери, физички напад, Скопје,13.04.2016

  0
  116
  Земјата
  Пол
  Датум
  Градот
  Вид на напад
  Од кого a : 1 : { i :
  Сторителот / осомничениот a:0:{}
  Тип на медиум a : 3
  Državno odvjetništvo a:0:{}
  Обвинетиот е ослободен (објаснување): a

  Група новинари и фоторепортери физички нападнати од полицијата додека следеле протест против одлуката за аболиција пред канцеларијата на Претседателот Ѓорѓе Иванов. Новинарот Горан Наумовски од порталот Плусинфо бил удиран со пендрек во главата и притоа изгубил свест додека фоторепортерите Огнен Теофиловски од Вест, Наќе Батев од Вечер и Борче Поповски од Слободен печат како и Томе Георгиев оф Фокус биле нападнати од полицајци и покрај тоа што биле соодветно означени како професионални новинари