Мирослава Бурнс, закана, 23.07.2020 год.

  0
  165
  Земјата MK
  Име и презиме Мирослава Бурнс
  Пол Женски
  Датум 23/07/2020
  Градот Skopje, North Macedonia
  Вид на напад Закани по животот и екстремитетите на новинарите
  Од кого Од страна на граѓанин
  Тип на медиум Онлајн
  Дали здружението на новинари било информирано? Да
  Дали нападот е пријавен во полиција/власти? Случајот не беше пријавен во полиција

  Новинарката Мирослава Бурнс на 23.07.2020 год. добила низа закани на својот личен профил на Фејсбук, поради објавување на текст за свадба која се одржала во Тетово, укажувајќи дека тоа е спротивно на законската регулатива која се однесува на борбата против епидемијата со Ковид-19.