Напад врз новинар, Милка Смилевска, 09.09.2020 год.

  0
  198
  Земјата MK
  Име и презиме Милка Смилевска
  Пол Женски
  Датум 09/09/2020
  Градот Скопје, North Macedonia
  Вид на напад Актуелни напади врз новинарите
  Од кого Од страна на граѓанин
  Тип на медиум Електронски
  Име на медиумот Ал Џезира
  Извор Ал Џезира
  Дали здружението на новинари било информирано? Да
  Дали нападот е пријавен во полиција/власти? Случајот беше пријавен во полиција

  На протестот организиран од политичката партија ВМРО -ДПМНЕ, новинарката Милка Смилевска и снимателот Јорде Ангеловиќ од медиумот Ал Џaзира биле нападнати и спречени во вршење на своите професионални задачи од страна на непознато лице. Напаѓачот и го турнал микрофонот од раката на новинарката откако прашал за кој медиум известуваат.