Sulme faktike ndaj gazetares Fiona Celaj, 05.02.2021, Tirane

  0
  135
  Shteti AL
  Emri dhe mbiemri Fiona Celaj
  Gjini Female
  Data 05/02/2021
  Qyteti
  Lloj i incidentit
  Emri i Medias Fax News
  Burimi https://exit.al/en/2021/12/21/attacks-on-journalists-in-albanian-2021/
  Përfundimi ligjor Kryerësi I veprës wshtw dwnuar, lloji I dënimit
  A është njoftuar asociacioni i gazetarëve? Po

  Në shkurt, Fjona Çela, gazetare e Fax News, u pengua të intervistonte stafin mjekësor dhe publik nga zëdhënësja për median e Ministrisë së Shëndetësisë Etiola Kola. Çela tha se ajo ishte refuzuar dhe injoruar vazhdimisht kur bënte kërkesa zyrtare në Ministri. Ajo shtoi se Kola kishte refuzuar kërkesat për informacion dhe e kishte ndaluar të zhvillonte intervista për përhapjen e pandemise COVID-19. Në një rast tjetër, teksa Çela i ka bërë presion zëvendësministres së Shëndetësisë, Mira Rakacolli, për përgjigje, Kola i ka thënë se do ta ndalojë pjesëmarrjen e saj në konferenca për mediat në të ardhmen.