Sulme aktule ndaj gazetareve, 11.03.2022, Tirane

  0
  93

  Më 11 mars 2022, policia e shtetit shqiptar sulmoi të paktën dy gazetarë gjatë demonstratave në kryeqytet, Tiranë dhe qytetin e Durrësit. Gazetarët po raportonin në protestat mbi kostot e rritura të ushqimit, karburantit dhe energjisë, të cilat u zhvilluan në qytete të shumta shqiptare, ku u përfshinë mijëra shqiptarë. Në Durrës, Armir Sadiku, një kameraman i Syri.tv raportoi se ishte goditur nga një person me rroba civile, për të cilin supozoi se ishte oficer policie.

  Në Tiranë, një gazetare është shtyrë dhe grushtuar nga një punonjës policie dhe më pas ka përfunduar në urgjencën. Nertila Zef Haxhia, gazetare që punon për JoQ News, përfundoi në urgjencë pasi u sulmua nga dy punonjës policie. “I pari më goditi në gjoks kur raportoja, ndërsa polici i dytë më goditi disa herë me shkelma”, tha ajo. Haxhia ka publikuar në Facebook-un e saj një foto në të cilën është shtrirë në shtratin e spitalit, duke shkruar: “Siç e shihni në këtë foto kam vuajtur nga sulmi i policisë. Personeli i urgjencës u kujdes menjëherë për mua dhe jam mirë”.

   

  Albania: Journalists assaulted by police during demonstrations