Gjuhë e rrezikshme ndaj gazetarëve Berat Buzhala dhe Vehbi Kajtazi, Prishtinë, 15.07.2023

  0
  85
  Shteti KO
  Gjini Grup (emëro anëtarët nëse është e mundur) Berat Buzhala dhe Vehbi Kajtazi
  Data 15/07/2023
  Qyteti Prishtine
  Lloj i incidentit Kërcënime tjera ndaj gazetarëve
  Nga kush Nga zyrtarët publik
  Shkelësi / i dyshuari Xhelal Svecla
  Lloji i medias: Online
  Emri i Medias Nacionale dhe Paparaci
  Burimi Facebook
  Emri i shkelësit / të dyshuarit Xhelal Svecla
  A është njoftuar asociacioni i gazetarëve? Po
  Cili ishte reagimi i asociacionit të gazetarëve? Gjuha e tillë rrezikon sigurinë e gazetarëve të përmendur dhe është pjesë e tentimit të vazhdueshëm të pushtetit për të frikësuar mediet.

  Asociacioni i Gazetarëve të Kosovës e ka parë me shqetësim një postim të Ministrit të Brendshëm, Xhelal Sveçla, në të cilin ai përdorë gjuhë të rrezikshme dhe të papranueshme në drejtim të medieve dhe gazetarëve.

  Ministri Sveçla insinuon se audio-incizimet e Shefes së Grupit Parlamentar të partisë së tij, Mimoza Kusari Lila me ish-deputetin e Srpskas, Simiq u janë dhënë medieve kosovare nga presidenti serb, Vuçiq.

  Ministri gjithashtu akuzon gazetarët Berat Buzhala dhe Vehbi Kajtazi për organizimin e protestës së veteranëve.

  Gjuha e tillë rrezikon sigurinë e gazetarëve të përmendur dhe është pjesë e tentimit të vazhdueshëm të pushtetit për të frikësuar mediet.