Gjuhë linçuese ndaj gazetarëve, Prishtinë, 09.11.2021

  0
  147
  Shteti KO
  Gjini Grup (emëro anëtarët nëse është e mundur) Vehbi Kajtazi, Parim Olluri, Valon Syla dhe Berat Buzhala.
  Data 09/11/2021
  Qyteti Prishtine
  Lloj i incidentit Kërcënime kundër jetës dhe lëndimeve trupore të gazetarëve
  Nga kush Nga personat publik
  Shkelësi / i dyshuari Hysamedin Feraj
  Burimi Facebook
  Emri i shkelësit / të dyshuarit Hysamedin Feraj
  A është njoftuar asociacioni i gazetarëve? Po
  Cili ishte reagimi i asociacionit të gazetarëve? AGK-ja përmes një reagimi i ka bërë thirrje Vetëvendosjes që të distancohet nga gjuha kërcënuese e pjesëtarëve të saj ndaj gazetarëve. Gjuha e tillë, e sidomos kur vjen nga zyrtari i një partie në pushtet, vë në rrezik sigurinë e gazetarëve dhe si e tillë është e papranueshme.

  Zyrtari i Lëvizjes Vetëvendosjes njëherësh ish-kandidatit i kësaj partie për deputet, Hysamedin Feraj, ndaj një grupi të gazetarëve.

  Në një postim në Facebook, Feraj i ka akuzuar disa gazetarë kosovarë se “punojnë falas për Serbinë”.

  “Nuk është e drejtë që Grenelli të paguhet dhe grenellistët, jo (?) Apo Kosova i ka borxh Serbisë dhe këta ia shlyejnë duke punuar falas për të!”, ka shkruar Feraj.

  Gjuha e tillë, e sidomos kur vjen nga zyrtari i një partie në pushtet, vë në rrezik sigurinë e gazetarëve dhe si e tillë është e papranueshme.

  AGK-ja përmes një reagimi i ka bërë thirrje Vetëvendosjes që të distancohet nga gjuha kërcënuese e pjesëtarëve të saj ndaj gazetarëve.