Gjuhë linçuese ndaj gazetarit, Uran Haxha, Prishtinë, 20.09.2021

  0
  187
  Shteti KO
  Emri dhe mbiemri Uran Haxha
  Gjini Mashkull
  Data 20/09/2021
  Qyteti Prishtine
  Lloj i incidentit Kërcënime kundër jetës dhe lëndimeve trupore të gazetarëve
  Nga kush Nga zyrtarët publik
  Shkelësi / i dyshuari Lidhja Demokratike e Kosoves
  Burimi Facebook
  Emri i shkelësit / të dyshuarit Lidhja Demokratike e Kosoves
  A është njoftuar asociacioni i gazetarëve? Po
  Cili ishte reagimi i asociacionit të gazetarëve? Për AGK-në është tejet shqetësuese se si një parti politike kategorizon gazetarët në mënyrë të tillë dhe madje u sugjeron televizioneve se kë duhet ftuar në debatet zgjedhore, që është ndërhyrje direkte në punën e medieve. Ftojmë të gjitha partitë politike që të përmbahen nga gjuha denigruese ndaj gazetarëve dhe të zhvillojnë fushatë brenda standardeve.

  Dega e Lidhjes Demokratike të Kosovës në Suharekë ka përdorur gjuhë linçuese në drejtim të gazetarit, Uran Haxha.

  Dega e LDK-së në Suharekë mbrëmë përmes një postimi në rrjetin social Facebook, e ka linçuar gazetarin Haxha si “këshilltar i nëntokës së Bali Muharremajt”, kundërkandidatit të kësaj partie politike, dhe se sipas tyre me paraqitjen e Haxhës është devalvuar debati.

  Për AGK-në është tejet shqetësuese se si një parti politike kategorizon gazetarët në mënyrë të tillë dhe madje u sugjeron televizioneve se kë duhet ftuar në debatet zgjedhore, që është ndërhyrje direkte në punën e medieve.

  Ftojmë të gjitha partitë politike që të përmbahen nga gjuha denigruese ndaj gazetarëve dhe të zhvillojnë fushatë brenda standardeve.