Gjuhë linçuese në drejtim të RTV Dukagjinit nga PDK dhe LDK, Prishtinë, 21.01.2021

  0
  53
  Shteti
  Emri dhe mbiemri RTV Dukagjini
  Gjini Grup (emëro anëtarët nëse është e mundur)
  Data 21/01/2021
  Qyteti
  Lloj i incidentit Sulmet ndaj mediave dhe organizatave mediale
  Nga kush Nga zyrtarët publik
  Shkelësi / i dyshuari PDK, LDK.
  Lloji i medias: Elektronike
  Emri i Medias RTV Dukagjini
  Burimi Rrjetet sociale, Konference.
  Emri i shkelësit / të dyshuarit Array
  A është njoftuar asociacioni i gazetarëve? Po
  A është raportuar incidenti tek policia/autoritetet ? Rasti nuk është raportuar në polici

  Lidhja Demokratike e Kosovës dhe Partia Demokratike e Kosovës kanë përdorur gjuhë linçuese në drejtim të RTV Dukagjinit. Gjuha e tillë linçuese për AGK-në është tërësisht e papranueshme dhe përbën trysni ndaj kolegëve tanë gazetarë. Duke i akuzuar mediet se po favorizojnë një subjekt politik, i bëjnë ato target të sulmeve. AGK-ja u bënë thirrje partive politike që nëse kanë ankesa në drejtim të ndonjë mediumi, t’i drejtojnë ato tek organet kompetente.

  AGK-ja vlerëson se ky është presion i drejtpërdrejtë në politikat redaktoriale dhe formë direkte e presionit publik.
  Kjo mënyrë e qasjes së subjekteve politike ndaj medieve, për AGK-në përbën sulm ndaj lirisë së shprehjes.