Kërcënim kundër jetës dhe lëndimeve trupore të gazetarëve, Berat Buzhala, Prishtinë, 21. 03. 2020.

  0
  178
  Shteti
  Gjini
  Data
  Qyteti
  Lloj i incidentit
  Nga kush a : 1 : { i :
  Lloji i medias: a : 2
  A është raportuar incidenti tek policia/autoritetet ? a : 1

  Gazetari dhe pronari i Gazetës Express dhe Televizionit 7 – Berat Buzhala është kërcënuar dhe ka pasur një tentim sulmi fizik ndaj tij ditën e 21 marsit 2020.

  Teksa ishte në një barnatore, dy persona të cilët ndodheshin jashtë saj, kanë tentuar ta sulmojnë gazetarin Berat Buzhala. Përmes një njoftimi në llogarinë e tij personale në FACEBOOK, ai ka bërë me dije se, “në prezencë te katër pesë vetave, te barnatorja Rexal ne Prishtine, dy vagabondë të Vetëvendosjes deshën të më sulmojnë.”

  Sipas të njëjtit burim, sulmi është evituar pasi që një vajzë aty prezentë ka paralajmëruar gazetarin për qëllimin e personave të përmendur.

  Pas pranimit të informatave për këtë rast, AGK ka kontaktuar autoritetet për të marrë përgjigje zyrtare. Policia e Kosovës, në përgjigjen drejtuar AGK-së, ka bërë të ditur se është duke proceduar rastin dhe të gjitha veprimet hetimore janë në proces sipas procedurave ligjore dhe në konsultim me prokurorin kompetent.