Kërcënim kundër jetës dhe lëndimeve trupore të gazetarëve, Zana Cimili, Prishtinë, 05. 07. 2019.

  0
  128
  Shteti
  Gjini
  Data
  Qyteti
  Lloj i incidentit
  Nga kush a : 1 : { i :
  Lloji i medias: a : 1
  A është raportuar incidenti tek policia/autoritetet ? a : 1

  N. V nga qyteti Becej i Vojvodinës ka kërcënuar gazetarën Zana Cimili, përmes një komenti në foton e vajzës së saj të postuar në rrejtin social Instagram. 

  Personi që e kërcënoi gazetaren Zana Cimili, në një fotografi të vajzës së saj të postuar në Instagram, ka shkruar një koment në gjuhën serbe duke thënë se gjithnjë e më shumë e ka dëshirë jetësore që ta vras një shqiptar. “Bile, pa problem me dhëmbë do e kisha shqyer një fëmijë shqiptari. Është e pabesueshme kjo. Ndërsa ti me punën tënde ke kontribuar, të falënderohem për këtë.” – ka shtuar më tutje ai. “Shpresoj që një luftë e re do shpërthej në Kosovë dhe që kësaj radhe terroristët dhe okupatorët shqiptarë të kenë mundësinë të ndjejnë gjithë atë zemërim të serbëve, dëshirën për drejtësi dhe liri!”

  Gjykata e Lartë në Beograd, duke e akuzuar atë për nxitje të urrejtjes dhe intolerancës racore, fetare dhe etnike dhe duke kërkuar një dënim prej katër vjetësh. Para kësaj, më 6 korrik 2019, policia serbe arrestoi N. V. dhe gjykata e vendosi atë në arrest shtëpie dhe e ndaloi atë të përdorë internetin.