Kërcënim me jetë ndaj ekipit të Betimi për Drejtësi, Prishtinë, 29.07.2023

  0
  100
  Shteti KO
  Gjini Grup (emëro anëtarët nëse është e mundur) Alberta Hashani dhe Dituron Aliu
  Data 29/07/2023
  Qyteti Prishtine
  Lloj i incidentit Kërcënime kundër jetës dhe lëndimeve trupore të gazetarëve
  Nga kush Në gazetarë nga qytetarët
  Lloji i medias: Online
  Emri i Medias Betimi per Drejtesi
  Burimi Betimi per Drejtesi
  A është njoftuar asociacioni i gazetarëve? Po
  A është raportuar incidenti tek policia/autoritetet ? Rasti është raportuar në polici

  Gazetarja, Alberta Hashani dhe kameramani, Dituron Aliu, janë kërcënuar me jetë përderisa ishin duke e zhvilluar një hulumtim që pritet të publikohet në muajin shtator.

  Sipas redaksisë së “Betimi për Drejtësi”, gazetarja dhe kameramani janë kërcënuar me jetë nga një shitës i mallrave ilegale.

  Raportohet se fillimisht kameramanit i është dërguar mesazh kërcënues, duke i thënë se i ka borxh një gjak.

  “Komt.qet..shum.shpet.umk.pre.bes.um.ki.borq.ne.qak”, thuhet në mesazh.

  Ndërsa, më pas i njëjti ka telefonuar gazetaren duke u shprehur se atë se bashku më kameramanin do i fur në bander.

  “Unë ty ka me të gjete edhe atë djalin, ka me iu fur në tel në bander, ka me iu fur. A po ninë, a po ninë o idiota”.

  Asociacioni i Gazetarëve të Kosovës është thellësisht i shqetësuar me këtë raportim të kolegëve, dhe fton Policinë e Kosovës dhe organet e drejtësisë që të trajtojnë rastin sa më parë.