Kërcënim ndaj “Albanian Post”, Prishtinë, 08.09.2021

  0
  145
  Shteti KO
  Emri dhe mbiemri Albanian Post
  Gjini Grup (emëro anëtarët nëse është e mundur)
  Data 08/09/2021
  Qyteti Prishtina
  Lloj i incidentit Kërcënime kundër jetës dhe lëndimeve trupore të gazetarëve
  Nga kush Nga zyrtarët publik
  Shkelësi / i dyshuari Haki Abazi
  Lloji i medias: Online
  Emri i Medias Albanian Post
  Burimi Albanian Post
  Emri i shkelësit / të dyshuarit Haki Abazi
  A është njoftuar asociacioni i gazetarëve? Po
  Cili ishte reagimi i asociacionit të gazetarëve? Asociacioni i Gazetarëve të Kosovës është thellësisht i shqetësuar për kërcënimin e bërë nga Haki Abazi. Kërcënimi i hapur e me paramendim i deputetit ndaj gazetarëve është i papranueshëm dhe kontribuon në rrezikimin e sigurisë për kolegët tanë. Veprimi bëhet edhe më serioz për faktin që vjen nga një zyrtar i lartë i partisë që udhëheq me Qeverinë dhe Kuvendin e Kosovës. AGK-ja e fton partinë e Abazit, sikurse edhe institucionet shtetërore të distancohen qartë nga gjuha kërcënuese e deputetit.

  Deputeti i Lëvizjes Vetëvendosje, Haki Abazi, ka kërcënuar portalin “Albanian Post” dhe drejtorin e tij, Baton Haxhiu, për shkak të raportimit të mëhershëm për dështimin e procesit për emërimin e ambasadorëve të rinj të Kosovës.

  Në një audio-incizim të publikuar nga “Albanian Post”, Abazi kërcënon hapur Haxhiun dhe mediumin që ai drejton.

  Asociacioni i Gazetarëve të Kosovës është thellësisht i shqetësuar për kërcënimin e bërë nga Haki Abazi. Kërcënimi i hapur e me paramendim i deputetit ndaj gazetarëve është i papranueshëm dhe kontribuon në rrezikimin e sigurisë për kolegët tanë. Veprimi bëhet edhe më serioz për faktin që vjen nga një zyrtar i lartë i partisë që udhëheq me Qeverinë dhe Kuvendin e Kosovës.

  AGK-ja e fton partinë e Abazit, sikurse edhe institucionet shtetërore të distancohen qartë nga gjuha kërcënuese e deputetit.