Kërcënim ndaj gazetares Diellza Luzha, Prishtinë, 09.09.2022

  0
  87
  Shteti KO
  Emri dhe mbiemri Diellza Luzha
  Gjini Femër
  Data 09/09/2022
  Qyteti Prishtine
  Lloj i incidentit Kërcënime tjera ndaj gazetarëve
  Nga kush Në gazetarë nga qytetarët
  Shkelësi / i dyshuari Bajram Ferati
  Lloji i medias: Online
  Emri i Medias Gazeta Shneta
  Burimi Gazeta Shneta
  Emri i shkelësit / të dyshuarit Bajram Ferati
  A është njoftuar asociacioni i gazetarëve? Po
  Cili ishte reagimi i asociacionit të gazetarëve? AGK dënon gjuhën fyese dhe kërcënuese ndaj gazetares Luzha, njëherësh fton organet kompetente ta trajtojnë rastin me prioritet.
  A është raportuar incidenti tek policia/autoritetet ? Rasti nuk është raportuar në polici

  Gazetarja Diellza Luzha nga Gazeta Shneta është kërcënuar nga njëri shofer i autoambulancës në Spitalin e Mitrovicës.

  “Gazetarja Diellza Luzha ka raportuar sot përmes një artikulli për keqpërdorimin e autoambulancës në Spitalin e Mitrovicës. Për këtë shkrim, Luzha është kërcënuar nga njëri prej shoferëve, Bajram Ferati. Ferati është kontaktuar fillimisht nga gazetarja për të marr një sqarim në lidhje me keqpërdorimin e autoambulancës, por ai nuk ka pranuar të flas. Ndërkaq”, pas publikimit të artikullit, ai e ka kontaktuar gazetaren duke e kërcënuar dhe ofenduar”, thuhet në ankesën drejtuar AGK-së.

  “Ngom mirë. 15 herë unë me marr autoambulancën, bonu e bindur që nuk ke me thirr ma kërkon. A u kuptuam”, ka kërcënuar Ferati. “Unë e kam marr autoambulancën dhe apet e marr”, ka thënë shoferi i autoambulancës.

  AGK dënon gjuhën fyese dhe kërcënuese ndaj gazetares Luzha, njëherësh fton organet kompetente ta trajtojnë rastin me prioritet.