Kërcënim ndaj gazetarëve, Pejë, 04.08.2022

  0
  119
  Shteti KO
  Emri dhe mbiemri Milic Petrovic
  Gjini Mashkull
  Data 04/08/2022
  Qyteti Peje
  Lloj i incidentit Kërcënime kundër jetës dhe lëndimeve trupore të gazetarëve
  Nga kush Në gazetarë nga qytetarët
  Shkelësi / i dyshuari Momir Bulatovic
  Lloji i medias: Elektronike
  Emri i Medias Radio Gorazhdevci
  Burimi Radio Gorazhdevci
  Emri i shkelësit / të dyshuarit Momir Bulatovic
  A është njoftuar asociacioni i gazetarëve? Po
  Cili ishte reagimi i asociacionit të gazetarëve? AGK-ja e dënon kërcënimin që ndikon direkt në sigurinë e gazetarëve dhe fton organet e rendit ta trajtojnë me prioritet.
  A është raportuar incidenti tek policia/autoritetet ? Rasti është raportuar në polici

  Shefi i deskut të Radio Gorazhdevcit, Milic Petrovic, është kërcënuar verbalisht sot në zyrat e kësaj medie nga ana e Momir Bulatovic, djali i një zyrtareje civile në stacionin lokal policor, e ka njoftuar AGK-në, zyra e këtij medium.

  Sipas njoftimit shkak për këtë kërcënim është bërë një shkrim i Radios për një peticion sa i përket ankesave për sjelljen e një polici.

  “Shtrëngoni dhëmbët nëse nuk e hiqni tekstin kundërthënës”, i ka thënë Bulatoviq gazetarit.

  Policia e ka shoqëruar kërcënuesin në stacion, dhe gjithashtu ka marrë deklaratën e gazetarit.

  AGK-ja e dënon kërcënimin që ndikon direkt në sigurinë e gazetarëve dhe fton organet e rendit ta trajtojnë me prioritet.