Kërcënim ndaj gazetarit Shkumbin Kajtazi, Prishtinë, 14.06.2020

  0
  29
  Shteti
  Emri dhe mbiemri Shkumbin Kajtazi
  Gjini Mashkull
  Data 13/06/2020
  Qyteti
  Lloj i incidentit Kërcënime tjera ndaj gazetarëve
  Burimi Rrjeti social Facebook
  Prokurori Publik Prokurori i Shtetit, i ka propozuar Gjykatës Themelore në Mitrovicë, që të pandehurin ta shpallë fajtor për veprën e kryer penale dhe ta dënojë sipas ligjit.
  Përfundimi ligjor Kryerësi I veprës wshtw dwnuar, lloji I dënimit
  Kryerësi I veprës wshtw dwnuar, lloji I dënimit: Gjykata e Mitrovicës ka shpallur fajtor Elvis Jusufin, të cilin e ka dënuar me dhjetë muaj burg në akuzën për zjarrvënien e veturës së gazetarit Shkumbin Kajtazi
  A është njoftuar asociacioni i gazetarëve? Po
  Cili ishte reagimi i asociacionit të gazetarëve? AGK-ja ka reaguar publikisht përmes një komunikate për media.
  Statusi gjyqësor I dyshuari pasi është intervistuar nga prokurori i rastit, është liruar në procedurë të rregullt hetimore.
  A është raportuar incidenti tek policia/autoritetet ? Rasti është raportuar në polici

  Gazetarit të portalit “Reporteri”, Shkumbin Kjatazi më 13.06.2020  është tentuar t’i digjet vetura me benzinë.

  Këtë e ka bërë të ditur vetë Kajtazi përmes një postimi në llogarinë e tij në Facebook, ku ka treguar se në rrugën “Evlia Çelebia” në Mitrovicë, një person kishte tentuar t’ia digjte me benzinë veturën e tij. Këtë akt, sipas gazetarit e kanë parandaluar banorët e kësaj rruge, të cilët e kishin njoftuar edhe Policinë e Kosovës.

  AGK-ja përmes një reagimi publik, ka kërkuar nga organet e drejtësisë që të hetohen motivet e sulmit dhe kryesi i këtij akti të dal para drejtësisë.

  Kërcënimet e tilla për Asociacionin e Gazetarëve të Kosovës janë tërësisht të papranueshme, të cilat e cenojnë rëndë lirinë e shprehjes dhe rrezikojnë klimën e të bërit gazetari në Kosovë.