Kërcënim ndaj kryeredaktorit të gazetës Bota Sot, Idriz Morina, Prishtinë, 22.11.2021

  0
  147
  Shteti KO
  Emri dhe mbiemri Idriz Morina
  Gjini Mashkull
  Data 22/11/2021
  Qyteti
  Lloj i incidentit Kërcënime kundër jetës dhe lëndimeve trupore të gazetarëve
  Lloji i medias: Online
  Emri i Medias Bota Sot
  Burimi Bota Sot
  A është njoftuar asociacioni i gazetarëve? Po
  Cili ishte reagimi i asociacionit të gazetarëve? Asociacioni i Gazetarëve të Kosovës e dënon këtë rast, dhe kërkon nga Policia e Kosovës që ta trajtojë me prioritet.
  A është raportuar incidenti tek policia/autoritetet ? Rasti është raportuar në polici

  Kryeredaktori i gazetës Bota Sot, Idriz Morina, ka pranuar një telefonatë me mesazhe kërcënuese për të dhe familjen për shkak të shkrimeve të tij. Morina e ka paraqitur rastin në Polici, dhe është hapur procedura me vlerësimin “kanosje”, sipas procedurës hetimore.

  Asociacioni i Gazetarëve të Kosovës e dënon këtë rast, dhe kërkon nga Policia e Kosovës që ta trajtojë me prioritet.