Kërcënim tjetër ndaj gazetarëve, Adriatik Kelmendi, Agron Bajrami dhe Besnik Krasniqi, Prishtinë, 23.05.2020

  0
  37
  Shteti
  Emri dhe mbiemri Adriatik Kelmendi, Agron Bajrami, Besnik Krasniqi
  Gjini Mashkull
  Data 23/05/2020
  Qyteti
  Lloj i incidentit Kërcënime tjera ndaj gazetarëve
  Nga kush Nga zyrtarët publik
  Shkelësi / i dyshuari Zyrtarë të Lëvizjes Vetëvendosje: Adnan Rrustemi, Fitore Pacolli, Liburn Aliu.
  Lloji i medias: Online
  Burimi Llogaritë zyrtare në rrjetin social Facebook, të zyrtarëve të Lëvizjes Vetëvendosje.
  Emri i shkelësit / të dyshuarit Array
  A është njoftuar asociacioni i gazetarëve? Po
  Cili ishte reagimi i asociacionit të gazetarëve? AGK-ja ka reaguar publikisht përmes një komunikate për media.
  A është raportuar incidenti tek policia/autoritetet ? Rasti nuk është raportuar në polici

  Zyrtarët e Lëvizjes Vetëvendosje, Adnan Rrustemi, Fitore Pacolli dhe Liburn Aliu përmes disa shkrimeve të publikuara në rrjetin social Facebook, kanë ushtruar presion ndaj gazetarëve: Adriatik Kelmendi, Agron Bajrami e Besnik Krasniqi.

  Sulmet janë bërë disa ditë para se Gjykata Kushtetuese e Kosovës të vendosë për dekretin presidencial të nominimit të kandidatit për kryeministër. Ata i kanë akuzuar gazetarët në fjalë se mbështesin Presidentin Hashim Thaqi dhe Kryetarin e Partisë Demokratike të Kosovës Kadri Veseli.

  AGK-ja përmes një komunikate u ka bërë thirrje të gjithë zyrtarëve politik që të ndalin sulmet ndaj gazetarëve, në mënyrë që puna e tyre t’i shërbej opinionit dhe zhvillimit demokratik të shoqërisë sonë.