Kërcënim tjetër ndaj gazetarëve, Baton Haxhiu & Vehbi Kajtazi, Prishtinë, 24. 10. 2019.

  0
  93
  Shteti
  Gjini
  Data
  Qyteti
  Lloj i incidentit
  Nga kush a : 1 : { i :
  Lloji i medias: a : 2

  Përmes një postimi në Facebook, Hysen Durmishi, Zyrtar i Lartë në Lëvizjen Vetëvendosje ka kërkuar arrestimin e Drejtorit të Klan Kosova – Baton Haxhiu dhe Redektorit të Insajderit Vehbi Kajtazi. Ai ka akuzuar ata si persona të përfshirë në vdekjen e Astrit Deharit.

  “Astriti u vra. Vrasësit dhe urdhërdhënësit duhet të dënohen. Prokuroria duhet menjëherë, ama menjëherë, qysh sot, të shpallë urdhërarrest për Sylë Hoxhen, Nexhmi Krasniqin, Dhurata Hoxhën, Baton Haxhiun, Vehbi Kajtazin e plot të tjerë, në mënyrë që të zbulohet e vërteta. Nuk do të ndalemi kurr deri te e vërteta për Astritin.”

  Astrit Dehari ishte aktivist i Lëvizjes Vetëvendosje, i cili është gjendur i vdekur me 5 nëntor 2016 në Burgun e Prizrenit. Të martën, me 24 tetor 2019, familja e tij ka marrë raportin nga Instituti i Mjekësisë në Llozan – Zvicër, i cili ka konstatuar se përfshirjen e një personi të tretë në vdekjen e tij nuk duhet përjashtuar.