Kërcënim verbal ndaj gazetares Jeta Xharra, Prishtinë, 03.07.2020

  0
  23
  Shteti
  Emri dhe mbiemri Jeta Xharra
  Gjini Femër
  Data 03/07/2020
  Qyteti
  Lloj i incidentit Kërcënime tjera ndaj gazetarëve
  Nga kush Nga zyrtarët publik
  Shkelësi / i dyshuari Zyrtari i lartë i Partisë Demokratike të Kosovës, Gani Koci.
  Lloji i medias: Online
  Burimi Facebook
  Emri i shkelësit / të dyshuarit Array
  A është njoftuar asociacioni i gazetarëve? Jo
  A është raportuar incidenti tek policia/autoritetet ? Rasti është raportuar në polici

  Zyrtari i lartë i Partisë Demokratike të Kosovës (PDK), Gani Koci, ka përdorur gjuhë fyese ndaj gazetares Jeta Xharra.

  Koci përmes një shkrimi të publikuar në rrjetin social Facebook, i ka quajtur gropa skeptike serbe që duhet mbyllur me beton, disa personalitete duke përfshirë edhe gazetaren e BIRN-it, Jeta Xharra.

  “Ka ardh koha, jo me i dezinfektu por me i mbyll me beton gropat septike serbe, të mbetura akoma në Kosovë. Shumë po kundërmojnë!”, ka shkruar ai.

  Asociacioni i Gazetarëve të Kosovës (AGK), përmes një reagimi ka dënuar ashpër gjuhën e përdorur nga Gani Koci, si dhe u ka bërë thirrje të gjithë zyrtarëve politikë t’i ndalin sulmet ndaj gazetarëve, në mënyrë që puna e tyre t’i shërbejë opinionit dhe zhvillimit demokratik të shoqërisë.

  Presionet e tilla nuk janë të dëmshme vetëm për punën e gazetarëve, por edhe për demokracinë në vend. Gazetarët kanë të drejtë të kryejnë punën e tyre lirshëm, pa pasur frikën ndaj etiketimeve të kësaj natyre.