Kërcënim verbal në drejtim të RTK-së, Prishtinë, 05.09.2020

  0
  34
  Shteti
  Gjini Grup (emëro anëtarët nëse është e mundur)
  Data 05/09/2020
  Qyteti
  Lloj i incidentit Kërcënimet kundër mediave dhe organizatave mediale
  Lloji i medias: Elektronike
  Emri i Medias Radiotelevizioni i Kosovës
  Burimi Mediet
  A është njoftuar asociacioni i gazetarëve? Jo
  Cili ishte reagimi i asociacionit të gazetarëve? Asociacioni i Gazetarëve të Kosovës (AGK), ka reaguar me anë të një komunikate, me ç'rast ka bërë të ditur se për AGK-në kërcënimet e tilla janë tërësisht të papranueshme, andaj i ka ftuar organet kompetente që sa më parë të merren me këtë rast, në mënyrë që kërcënuesit të dalin para drejtësisë.Kërcënimet dhe gjuha e urrejtjes kanë pasoja serioze në klimën e të bërit gazetari në Kosovë. Andaj, AGK vlerëson se vetëm duke dënuar kërcënuesit do të dëshmohet se këto sjellje janë të papranueshme në një shoqëri demokratike.
  A është raportuar incidenti tek policia/autoritetet ? Rasti është raportuar në polici

  Radiotelevizioni i Kosovës (RTK), është kërcënuar nga disa persona të panjohur.

  Këtë kërcënim për medie e ka konfirmuar edhe zëdhënësi i Policisë së Kosovës, Daut Hoxha, me ç’rast ka deklaruar se janë ndërmarrë veprimet e nevojshme.

  “Menjëherë njësitet komeptente policore kanë ndërmarrë veprimet e nevojshme profesionale për të trajtuar informatat e tilla dhe janë duke punuar për sqarimin e të gjitha rrethanave dhe fakteve që ndërlidhen me këtë raportim”, citohet të ketë thënë Hoxha.

  Asociacioni i Gazetarëve të Kosovës (AGK), ka reaguar me anë të një komunikate, me ç’rast ka bërë të ditur se për AGK-në kërcënimet e tilla janë tërësisht të papranueshme, andaj i ka ftuar organet kompetente që sa më parë të merren me këtë rast, në mënyrë që kërcënuesit të dalin para drejtësisë.

  Kërcënimet dhe gjuha e urrejtjes kanë pasoja serioze në klimën e të bërit gazetari në Kosovë. Andaj, AGK vlerëson se vetëm duke dënuar kërcënuesit do të dëshmohet se këto sjellje janë të papranueshme në një shoqëri demokratike.