Kërcënime kundër jetës dhe lëndimeve trupore të gazetarëve, Donika Voca, Shemsi Igrishta, Malishevë, 09.06.2015.

    0
    46

    Më 9 qershor 2015, Asociacioni i Gazetarëve të Kosovës ka pranuar me shqetësim informatën se ekipi i KohaVizionit, gazetarja Donika Voca dhe kameramani Shemsi Igrishta, janë kërcënuar dhe penguar në punën e tyre nga drejtori i Gjimnazit “Hamdi Berisha” në Malishevë, Izet Hoti. Voca dhe Igrishta janë kërcënuar se nuk guxojnë ta publikojnë lajmin për të cilin kishin shkuar dhe janë nxjerrë jashtë nga shkolla që të dy. Madje drejtori i gjimnazit Izet Hoti nuk e ka lejuar ekipin e KTV-së që të marrë pamje me kamerë edhe jashtë objektit të shkollës duke e kërcënuar në të njejtën kohë se do t’ua thyej kamerën dhe se me kameramanin e po ashtu edhe me gazetarën do të merret personalisht. Për më tepër, siç edhe shpjegon gazetarja dhe kameramani, i njëjti person është paraqitur edhe në zyrat e drejtorit të Arsimit në Komunë dhe ka vazhduar të bëjë presion që lajmi të mos publikohet dhe duke kërkuar edhe nga Drejtori i Arsimit që të mos flasë para kamere lidhur me rastin.