Kërcënime të tjera për gazetarët, Kelvin Muka, Tiranë 01.07.2022

  0
  151
  Shteti AL
  Emri dhe mbiemri kelvin muka
  Gjini Male
  Data 01/07/2022
  Qyteti
  Lloj i incidentit
  Emri i Medias A2CNN
  Burimi https://citizens-channel.com/2022/07/03/reagime-riedukimi-i-kryeministrit-ndaj-gazetareve-shkelje-e-te-drejtes-per-informim/?fbclid=IwAR3Qpkt1VcTJRjWGL3nEkMNjmnkpbHBUxXQN7PZjgCvv3EfdOxhky9_sy6Y
  Përfundimi ligjor Kryerësi I veprës wshtw dwnuar, lloji I dënimit
  A është njoftuar asociacioni i gazetarëve? Po

  Të premten e kaluar, më 1 korrik, gjatë një konference për shtyp me gazetarë, kryeministri i Shqipërisë Edi Rama i tha Klevin Mukës, gazetar i stacionit televiziv A2 CNN (degë e CNN në Shqipëri) se nuk lejohet të marrë pjesë në asnjë konferencë tjetër për shtyp të Kryeministër për tre muajt e ardhshëm dhe duhet të dërgohet në “riedukim” për atë që Rama e konsideron sjellje joetike nga ana e gazetarit.

  Klevin Muka pyeti ministren Olta Xhaçka për konfliktin e saj të interesit si ministre dhe bashkëshortin e saj si investitor strategjik i qeverisë shqiptare në sektorin e turizmit. Rama nuk e la ministrin të përgjigjej, përkundrazi e cilësoi publikisht gazetarin si të pamirpritur në konferencat e ardhshme.