Kërcënime tjera ndaj gazetarëve, “Betimi për Drejtësi, Prishtinë, 12. 12. 2019.

  0
  110
  Shteti
  Gjini
  Data
  Qyteti
  Lloj i incidentit
  Nga kush a : 1 : { i :
  Lloji i medias: a : 1

  Derisa po zhvillohej një seancë gjyqësore, njëri nga gazetarët dhe monitoruesit e emisionit “Betimi për Drejtësi” është sharë dhe ofenduar nga M. Z.

  Gjatë seancës gjyqësore, M. Z. aa sharë dhe ofenduar gazetarin dhe monitoruesin e Institutit të Kosovës për Drejtësi, sepse kishin publikuar një video, teksa ai shikonte ndeshje të boksit përderisa procesi gjyqësor po zhvillohej.

  Bazuar në informatat e ofruar nga udhëheqësit e IKD-së për Asociacionin e Gazetarëve të Kosovës, si rezultat i një lajmi të publikuar nga ta, M. Z. ka filluar sharjet ndaj të gjithë të pranishmëve të mediave përfshirë edhe monitoruesit e tyre. Sipas tyre, një veprim i tillë përbën shkelje të procedurës gjyqësore, të cilat janë paraparë me nenin 301 të Kodit të Procedurës Penale. IKD konsideron se janë bërë lëshime edhe nga gjyqtari i seancës Vesel Ismaili, i cili nuk kishte vendosur rend bazuar në kompetencat e tij.

  IKD ka kërkuar zyrtarisht mbështetje nga AGK për të reaguar dhe mbështetur ata në mbrojtjen e punës së tyre dhe aktiviteteve në monitorimin e gjykatave dhe organeve tjera të drejtësisë.