Kërcënime tjera ndaj gazetarëve, Prishtinë, 09. 05. 2020.

  0
  23
  Shteti
  Emri dhe mbiemri Komuniteti i gazetarëve
  Gjini Grup (emëro anëtarët nëse është e mundur) Komuniteti i gazetarëve.
  Data 09/05/2020
  Qyteti
  Lloj i incidentit Kërcënime tjera ndaj gazetarëve
  Nga kush Nga zyrtarët publik
  Shkelësi / i dyshuari Enver Dugolli
  Emri i Medias Komuniteti i gazetarëve.
  Burimi Llogaria personale ne Facebook e Zëvendës Ministrit Enver Dugolli
  Emri i shkelësit / të dyshuarit Array
  A është njoftuar asociacioni i gazetarëve? Po
  Cili ishte reagimi i asociacionit të gazetarëve? AGK ka reaguar publisht permes një komunikate për media.
  A është raportuar incidenti tek policia/autoritetet ? Rasti nuk është raportuar në polici

  Zëvendësministri i Mbrojtjes  njëherësh anëtar i Lëvizjes Vetëvendosje – Enver Dugolli, ka sulmuar verbalish gazetarët përmes një postimi në rrjetin social Facebook.

  “Piskamat shterruese e dëshpëruese të disa “gazetarëve” për të krijuar me çdo kusht viktimën, përveçse të gërditshme janë edhe ofenduese. Është e pakuptueshme kur mediumi bie në gracka të tilla për të krijuar më çdo kusht “viktimën plitike” madje duke i kushtuar transmetim direkt nga Stacioni i Policisë… Krijohet përshtypja se kushedi se ç’farë krimi i madh mund të ketë ndodhur… Gazetari se jo mahi…”ka shkruar Dugolli në llogarin e tij.

  AGK e ka dënuar këtë gjuhë përmes një komunikate publike, duke theksuar se peshën që ka fjala e një personi të tillë  në opinion publik. “Gazetarët kanë të drejtë të raportojnë, dhe është detyrë e tyre e shenjtë që ky raportim të ndodhë, e të mos fshihet e manipulohet si i tillë. Gazetarët nuk përforcojnë ‘piskama’, ata mbulojnë ngjarje e zhvillime të ndryshme gjatë ditës, dhe rasti të cilit i është referuar Dugolli, nuk do të duhej të lihej në terr mediatik, siç pretendon ai…” është shkruar ndër të tjera në komunikatën e AGK-së.