Kërcënime tjera ndaj gazetarëve, Yllka Ahmetxhekaj, Prishtinë, 05. 05. 2020.

  0
  41
  Shteti
  Emri dhe mbiemri Yllka Ahmetxhekaj
  Gjini Femër
  Data 05/05/2020
  Qyteti
  Lloj i incidentit Kërcënime tjera ndaj gazetarëve
  Nga kush Nga policët
  Lloji i medias: Online
  Emri i Medias Periskopi
  Burimi Yllka Ahmetxhekaj
  A është njoftuar asociacioni i gazetarëve? Po
  Cili ishte reagimi i asociacionit të gazetarëve? AGK ka reaguar publikisht permes një komunikate për media.
  A është raportuar incidenti tek policia/autoritetet ? Rasti është raportuar në polici

  Gazetarja Yllka Ahmetxhekaj është penguar në kryerjen e detyrës nga një pjesëtar i Policisë së Kosovës.

  Bazuar në njoftimin nga gazetarja e portalit “Periskopi”, derisa ishte duke hulumtuar për një rast të karantinuar. Përgjatë punës, ajo është telefonuar nga një person i cili është paraqitur si Polic i Njësisë së Hetimeve në Gjilan. Ky i fundit i ka thënë Ahmetxhekajt se ka kryer vepër penale dhe se do të pasojnë telefonata tjera ku puna e saj në rastin në fjalë do të shqyrtohet tutje.

  AGK ka reaguar publikisht përmes një kounikate për media, ku i është kërkuar zyrtarëve të shtetit që të përmbahen nga sulmet ndaj mediave.