Pengim në ushtrimin e detyrës, Prishtinë, 12.05.2023

  0
  43
  Shteti KO
  Gjini Grup (emëro anëtarët nëse është e mundur) Kosovë Gjoci dhe Besarta Hoti
  Data 12/05/2023
  Qyteti Prishtine
  Lloj i incidentit Kërcënime tjera ndaj gazetarëve
  Nga kush Sigurimi
  Lloji i medias: Online
  Emri i Medias EuroNews Albania dhe Periskopi
  Burimi Facebook
  A është njoftuar asociacioni i gazetarëve? Po
  Cili ishte reagimi i asociacionit të gazetarëve? Asociacioni i Gazetarëve të Kosovës i konsideron këto veprime të papranueshme dhe i bën thirrje qeverisë dhe dikastereve të saj të mundësojnë kushte elementare të punës për gazetarët kur raportojnë dhe kërkojnë përgjigje nga anëtarë të ekzekutivit.

  Gazetarët Kosovë Gjoci i Euronews Albania dhe Besarta Hoti e portalit Periskopi, janë penguar në detyrë nga mbrojtja e afërt e Kryeministrit të Kosovës, Albin Kurti, dhe Ministres së Ekonomisë, Artane Rizvanolli.

  Gjoci ka njoftuar se dy individë nga mbrojtja e kanë penguar në punë – njëri e ka shtyrë duke ia dëmtuar pajisjet, kurse tjetri e ka kërcënuar me fjalët “këqyrem mirë në sy e mbajmë në mend”. Sipas gazetarit Gjoci, kryeministri Kurti e ka parë skenën dhe nuk ka reaguar, që e bën rastin edhe më të rëndë.

  Ngjashëm, para disa ditësh gazetarja e Periskopit, Besarta Hoti, u pengua në përpjekjet për të bërë pyetje për Ministren e Ekonomisë, Artane Rizvanolli.

  Asociacioni i Gazetarëve të Kosovës i konsideron këto veprime të papranueshme dhe i bën thirrje qeverisë dhe dikastereve të saj të mundësojnë kushte elementare të punës për gazetarët kur raportojnë dhe kërkojnë përgjigje nga anëtarë të ekzekutivit.