Qasje selektive ndaj gazetarëve kosovarë, Tiranë, 14.09.2021

  0
  127
  Shteti KO
  Gjini Grup (emëro anëtarët nëse është e mundur)
  Data 14/09/2021
  Qyteti Tirane
  Lloj i incidentit Kërcënime kundër jetës dhe lëndimeve trupore të gazetarëve
  Nga kush Nga zyrtarët publik
  Shkelësi / i dyshuari Kryeministri i Shqiperise, Edi Rama
  Burimi Klan Kosova
  Emri i shkelësit / të dyshuarit Kryeministri i Shqiperise, Edi Rama
  A është njoftuar asociacioni i gazetarëve? Po
  Cili ishte reagimi i asociacionit të gazetarëve? Për Asociacionin e Gazetarëve të Kosovës, një ndarje e tillë, për nga prejardhja, e gazetarëve në një takim ndërkombëtar është akt i papranueshëm. Për këtë qasje selektive të kryeministrit Rama ka reaguar edhe Sekretari i Përgjithshëm i Federatës Evropiane të Gazetarëve - EFJ, Ricardo Gutierrez. “Turp për kryeministrin shqiptar, Edi Rama, i cili qëllimisht i injoroi pyetjet e gazetarëve nga Kosova. Federata Evropiane e Gazetarëve e dënon këtë segregim shokues”, ka thënë Ricardo Gutierrez.

  Kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama, ka përdorur qasje selektive në raport me gazetarët nga Kosova, që ishin pjesë e konferencës me kancelaren gjermane Angela Merkel.

  Në këtë konferencë, pjesë e rëndësishme e diskutimit ishte edhe Kosova dhe sipas kolegëve tanë, Rama është përkujdesur që të mos lejojë gazetarët kosovarë të bëjnë pyetje për zonjën Merkel.

  Për Asociacionin e Gazetarëve të Kosovës, një ndarje e tillë, për nga prejardhja, e gazetarëve në një takim ndërkombëtar është akt i papranueshëm.

  Për këtë qasje selektive të kryeministrit Rama ka reaguar edhe Sekretari i Përgjithshëm i Federatës Evropiane të Gazetarëve – EFJ, Ricardo Gutierrez.

  “Turp për kryeministrin shqiptar, Edi Rama, i cili qëllimisht i injoroi pyetjet e gazetarëve nga Kosova. Federata Evropiane e Gazetarëve e dënon këtë segregim shokues”, ka thënë Ricardo Gutierrez.